Ung, gift og mor

Velkommen her til min blog. Jeg har længe gået og tygget lidt på tanken om at lave en blog – og nu sker det. Jeg springer ud i det! Jeg tænker at en introduktion til mig og mit liv vil være passende.

Jeg hedder Shian Friberg Lykær. Mit mellemnavn og efternavn har jeg fra min mand, Pascal Isak Toke Friberg Lykær. Vi blev gift da jeg var 18 år. Man tænker nok at det er tvang, når jeg har været så ung, men bare rolig. Det var det ikke. Jeg elsker Pascal af hele mit hjerte og det er netop grunden til vi blev gift i en ung alder. På den måde fik vi min families accept til at være sammen. Hvilket giver mig en indledning til at fortælle, at jeg ikke er etnisk dansk Jeg føler mig dansk helt ind til rygraden, men det ændre ikke det faktum, at mine forældre er kurder fra Syrien. De kom til for cirka 30-35 år siden, så altså før jeg blev født. Min far tog den beslutning at mine søskende og jeg, skulle vokse op ude på landet, så vi var omringet af etniske dansker og på den måde blev bedst muligt integreret i samfundet. Det lykkedes min far ret godt, for hvis du spørger mig om jeg er dansk, så er svaret ja!

I byen for at høre Christopher

Det er nok ikke så interesant at læse om min familie så nu springer vi lidt frem i tiden. Jeg skulle i byen med nogle veninde og høre Christopher spille på en lille klub i Tørring. Det er et lille sted ude i ingenting. Jeg husker faktisk ikke om det var før eller efter hans optræden at jeg så ham den søde fyr, der arbejdede på tanken ved siden af min egen arbejdsplads. Nå, men med lidt alkohol indenbors, fik jeg nosset mig sammen til at snakke med Pascal, som var den søde fyr. Vi havde en rigtig dejlig aften, som så førte videre til et forhold.

Et stort bryllup

Pascal og jeg nåede faktisk kun at være sammen i 11 måneder før vi blev forlovet, og vi var forlovet i 9 måneder før dagen kom, hvor vi skulle giftes. Det var et bryllup med 150 mennesker inviteret. Og det er faktisk et lille bryllup taget vores kultur i betragtning. Det var en dejlig dag! Det gik bare alt for stærkt. Bum så var dagen ovre. Og jeg var så uheldig at vågne op med migræne dagen efter, da mit slør havde været alt for tungt. Jeg kom først i tanke om at tage det af, efter at have haft det på i 7-8 timer. Så hele dagen blev tilbragt i sengen…

En uforglemmelig dag med min soulmate. Billedet er taget ved skyttehuset i Vejle.

En helt ny hverdag

Vi har fulgt vores kultur meget hen ad vejen. Pascal er halv dansk og halv tyrkisk, derfor er han meget bekendt med den mellemøstlige kultur. Det har været så rart at vi begge har haft forståelse for kulturen, og på nogle fronter indfundet os med den.

Min mand og jeg flyttede sammen på bryllupsaftnen. Vores lejlighed var selvfølgelig klar, men det var først efter brylluppet vi boede sammen. Det var ikke accepteret fra min side af familien, at vi kunne bo sammen inden. Det var noget af en omvending. Men en jeg havde set frem til! Jeg var flyttet hjemmefra, noget jeg havde ønsket i et stykke tid, og jeg boede med én jeg elskede af hele mit hjerte. Og som jeg stadig elsker af hele mit hjerte. Vi har skulle igennem meget for at få lov til at være sammen. Jeg er så taknemmelig for vi begge var så viljestærke i forhold til vores ønske om at være sammen. Den 27. september har vi været gift i 5 år. Altså tiden flyver jo afsted!

Projekt baby

December 2017 smider jeg p-pillerne. Min mand og jeg har snakket om barn i noget tid. Min mand har ventet længe på jeg var klar til at få børn og da jeg udmeldte at nu var jeg klar og havde styr på mine rettigheder på arbejdet, og at jeg havde snakket med fagforening, ja så var det jo tid til at gå igang med projekt baby. 2 dage før mors dag, finder jeg ud af at jeg er gravid. Den følelse man får, man bliver overvældet af glæde, den var simpelthen ubeskrivelig. Hele min krop rystede! Vi får holdt genderreveal og mine veninder holder babyshower for mig. Bum bum, så er vi pludselig i januar og jeg har født. Jeg føder d. 19 januar 23.10, efter 19 timer med intense veer, en rigtig skøn dreng. efter 2 ugers tid kom vi frem til navnet Adam Gabriel Friberg Lykær.

Dagen efter fødslen, hvor vi stadig er indlagt på Kolding sygehus grundet nogle komplikationer.

Skriv et svar