Trip Trap stol makeover

Jeg var så heldig at få min bedstevenindes trip trap stol, hun bragte som barn. Men den så lidt trist ud, så jeg gav den en makeover. Dette kan måske være en inspiration til hvordan du kan give din egen et lille pif. Det er en billig løsning, hvis man har sagerne derhjemme, men hvis du som mig, skal ud og købe det hele, så kan det godt blive lidt dyrt.

Her er hvad du skal bruge

 • Slibemaskine (gør livet meget nemmere!)
  • Lånt af mine forældre
 • sandpapir grov (korn 60)
  • Købt for 40,- hos Harald Nyborg
 • sandpapir fint (korn 140-160 agtigt)
  • Det tog jeg ude fra de gamle af
 • Petrolium
  • Kostede cirka 50,-
 • bejdse
  • Kostede cirka 50,-
 • lak
  • Købt for cirka 170,-
 • pensel
  • Havde en herhjemme

Før billede

Stolen er fra 90’erne

Første step

Det første du skal gøre er at slibe lakken væk. Jeg ville ønske jeg kendte til det smarte trick med petrolium inden jeg havde brugt 6 timer på at slibe lakken af halvdelen af stolen og det var MED slibemaskine. Gennem min venindes far fandt jeg ud af at petrolium effektiver processen, samt man bruger langt mindre sandpapir. Det hældes på det område man skal til at slibe og på sandpapiret. Det tog mig 45 minutter om den sidste halvdel og det er inklusiv finishen med fint sandpapir. Og det er for at gøre overfladen glat og fin igen.

Andet step

Nu skal man have fat i bejdsen. Jeg købte en pulverblanding, der skulle blandes op med lunken vand. Og man kan vælge den farve man ønsker! Hele stolen skal males med den flydende bejdse. Det er en meget vandet konsistens.

Pas på!

Før du bruger bejdsen, så vær opmærksom på at de steder, hvor lakken ikke er slebet helt væk, vil efterlade pletter. Eller ja ikke helt pletter men træet kan ikke trække farve ind og dermed har man pletter af den gamle farve på stolen.

Giv flere lag med bejdsen

For at opnå et mørkere resultat, kan man med fordel give stolen flere flag. Der vil stå på pakken, hvor lang tid der skal gå før man kan give endnu et lag med bejdsen.

Jeg gav selv min egen 2 lag. Men vær opmærksom på hvad du bruger. Da jeg gav den anden omgang vidste jeg ikke at man skulle slibe den før man gav den endnu en omgang. Det har resulterer i at fibrene i træet har løftet sig og der med givet stolen en lidt mere ru overfalde.

Tredje step

Når bejdsen har tørret længe nok – det står på pakken hvor længe, kan man nu give stolen et lag lak for at beskytte træet mod snavs og skidt. Lakken skal tørre længe. Jeg tog stolen ind efter et døgn, men der lugtede lakken stadig så den var ude og inde on off i en uge.

Efter billede

Og lige et godt tip – et kontorstolsunderlag gør rengørringen efter hvert måltid meget nemmere!

Skriv et svar